Hoe zet ik een abraham opblaaspop op?

Wanneer je de opblaaspop zelf komt ophalen bij het Opblaaspaleis, is het natuurlijk handig om te weten hoe de opblaaspop wordt opgezet en weer afgebroken. De Abraham zit – samen met blower, verlengsnoer, grondpinnen, scheerlijnen en handleiding – in een grote zak die makkelijk te vervoeren is per fiets of auto. Onderstaand een stappenplan en instructievideo van het opzetten en opruimen van de opblaaspop.

Opzetten

Stap 1

Controleer de ondergrond en omgeving, waar de Abraham geplaatst wordt, op scherpe voorwerpen. Haal vervolgens de pop uit de tas en rol deze uit. Het handigste is om de pop op zijn buik te leggen.

Stap 2

Sluit de blowerslurf aan op de blower en sluit deze goed af. Zet de blower, bij voorkeur, achter de pop en kijk goed of de blowerslurf niet gedraaid zit. Wanneer er straks lucht de pop ingaat, zal de slurf mooi recht staan. 

Stap 3

Sluit de rits van de opblaaspop. 

Stap 4

Steek de stekker van de blower in het stopcontact. Deze kun je gewoon aansluiten op 230V.

Stap 5

Zet de blower aan en begeleid de pop, bij voorkeur, met twee personen omhoog. 

Stap 6

Zet de opblaaspop vast door middel van de scheerlijnen en de meegeleverde grondpinnen.

Opruimen

Stap 1

Open eerst de rits van de pop en zet daarna pas de blower uit. Begeleid de pop omlaag.

Stap 2

Verwijder de grondpinnen en rol de scheerlijnen op wanneer de pop volledig naar beneden is gehaald.

Stap 3

Vouw de pop op zoals deze is aangeleverd en stop alles terug in de tas. 

Handel bij het opzetten en opruimen van de opblaaspop als volgt

De Abraham kan door een persoon worden opgezet, maar met zijn tweeën is een stuk makkelijker en gezelliger. Plaats de opblaaspop niet in de buurt van obstakels waar het schade kan oplopen. Denk hierbij aan dakgoten, bomen, hekwerken en struiken. Het Opblaaspaleis houdt altijd rekening met de weersvoorspellingen en of het dus veilig is om de pop te plaatsen. Mocht het toch hard gaan waaien (hoger dan windkracht 4), zet de pop dan niet op. 

Instructievideo: Hoe zet ik een Sarah of Abraham opblaaspop op?

Ik wil de Abraham toch laten bezorgen

Wil je de Abraham pop laten bezorgen, opzetten en ophalen? Dit behoort ook tot de mogelijkheden. Wij leveren in Hilversum, Laren, Huizen, Bussum, Naarden, Loosdrecht, Kortenhoef, Eemnes, Hilversumse Meent en ‘s-Graveland. Voor bezorgen, opzetten en weer ophalen vragen wij €25,-. Heb je al snel een Sarah pop nodig? Bel of app ons gerust.