Wat is een opblaaspop?

Wat is een opblaaspop?

Een opblaaspop is een opblaasbare pop die een vrouw of een man uitbeeldt. Vaak worden bepaalde kenmerken uitvergroot door de pop. Meestal is dit het uiterlijk, maar het kan ook het beroep of hobby van de pop zijn. 

Waar worden Abraham en Sarah opblaaspoppen voor gebruikt?

In Nederland is het een gewoonte om speciale verjaardagen extra te vieren. Op deze verjaardagen – meestal bij oudere personen – wordt er voor de jarige een opblaaspop in de tuin of op de oprit neergezet. Niet alleen als verrassing, maar ook om iemand in de maling te nemen of voor schut te zetten. De meeste opblaaspoppen worden gehuurd voor een vijftigste verjaardag. Voor de vrouwen komt er een Sarah pop in de tuin, bij de mannen een Abraham pop. Je kunt iedereen hiermee verrassen. Niet alleen je echtgenoot/echtgenote, ook je vader, moeder, zoon, dochter, collega, vriend(in), buurman of buurvrouw.

Door iemand te verrassen met een opblaaspop sla je twee vliegen in één klap. Het is niet alleen een mooi cadeau voor de jarige, je brengt de buurt of collega’s met deze opvallende verschijning direct op de hoogte van deze speciale feestdag. Dat is natuurlijk super leuk voor de jarige, omdat hij/zij nu van iedereen felicitaties ontvangt. Op die manier wordt het voor iedereen een dag om nooit te vergeten. 

De opblaaspoppen van het Opblaaspaleis

Met de felle kleuren en een grootte van bijna vier meter, zijn de opblaaspoppen van het Opblaaspaleis super opvallend. Wanneer deze in je tuin of op je oprit staat, is ‘ie niet te missen. Zo zet je de jarige zeker weten in het zonnetje. De opblaaspoppen kunnen zeker tegen een stootje wind (maximaal windkracht 5) en regen. Ze zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit nylon. Daardoor hebben de Abraham en Sarah de mooiste kleuren en staan ze, met acht verankeringspunten, stevig op de grond. De poppen worden hard doordat er lucht in wordt geblazen door een bijbehorende blower. Deze blower werkt op een normaal stopcontact. De opblaaspoppen – en alles wat er nodig is om ze op te zetten – zijn verpakt in een grote zak. Daardoor zijn ze makkelijk te vervoeren per fiets of auto.